Pekmez od kajsija


Ovo je moj omiljeni pekmez. Uvijek ga pripremim u velikim količinama jer se ne smije desiti da ga tokom zime zafali.

Info

Vrijeme pripreme:
1 sat

Zahtjevnost:
Lagano

Način posluživanja:
Nemojte kuhati odjednom veliku količinu, jer će pekmez biti pretaman.

Savjet:
Nemojte kuhati odjednom veliku količinu, jer će pekmez biti pretaman.

Sastojci

1 kg Kajsije 
Šećer 

Recept

Ocjena recepta:


Glasova: 0, prosječna ocjena 0

Registrujte se i saznajte više o receptu!

1.

Zrele kajsije očistite, operite i izmiješajte sa šećerom, te ostavite da odstoje preko noći.

2.

Drugi dan ih kuhajte na jakoj vatri uz neprekidno miješanje.

3.

Kad vam komadići počnu otpadati od kašike za miješanje, pekmez je gotov.

Korisničko ime ili e-mail:
Šifra: